Bel 071 561 8468

Alles op het gebied van perslucht en gascompressie

Van Elewout uw persluchtpartner
Persluchtmeting

Uw partner voor de analyse van uw persluchtverbruik, perslucht meting en detectie van luchtlekkages .

Van Elewout uw onderhoudspartner

Perslucht flowmeting en perslucht analyse

We meten ons elektriciteits verbruik, water en gas. Zelfs hoeveel stappen we op een dag hebben gezet. Maar van de kostbaarste energiedrager perslucht weten we qua verbruik helemaal niets. Hoeveel perslucht hebben we nodig, wat is ons verbruik eigenlijk en hoeveel lekt er elke dag weg? Vragen waar de meeste gebruikers geen antwoord op kunnen geven. Als u wel antwoord op deze vragen wilt dan kunnen wij u helpen. Neem daarom direct contact op met onze verkoopafdeling en/of onze adviseurs.
Perslucht Meten Onderhoud Van Elewout Kompressoren

Air Insite verbruiks- en persluchtmeting

U heeft een nieuwe perslucht installatie nodig maar het is onbekend wat het verbruik is. Een veelgebruikte methode is om hetzelfde compressorvermogen weer opnieuw te installeren. Meestal is de nieuwe installatie dan te groot of te klein. In beide gevallen kost u dit op termijn altijd veel geld. Door vooraf het verbruik te monitoren krijgt u een beter inzicht en is het makkelijker om gefundeerde beslissingen te nemen over uw kosten en investeringen. Meten is weten dus maak direct een afspraak met een service engineer voor een Air Insite perslucht meting.

Lekkage meting, flow- en persluchtmeting

Een perslucht meting kan zo eenvoudig of zo uitgebreid zijn als u maar wenst. Aan elke compressor in uw installatie wordt voor een bepaalde tijd een datalogger gekoppeld. De resultaten worden vervolgens gebruikt om de capaciteit, perslucht vraag, stroomverbruik en ook de totale lekkage te analyseren. En met een perslucht lekkage detectie meting kunnen wij voor u al de lekkages opsporen en in beeld brengen. Perslucht is de meest kostbare energiedrager besparen is dan ook nog nooit zo eenvoudig geweest.

Perslucht Meter Onderhoud Van Elewout Kompressoren
Perslucht Meting Onderhoud Van Elewout Kompressoren

Inline persluchtmeting en gas flowmeter

Deze flowmeters zijn gebruiksvriendelijk, betaalbaar en compleet geschikt voor het meten van perslucht, stikstof, zuurstof, helium, argon en andere industriële gassen. De flowmeters laten u zien waar, wanneer en hoeveel lucht er wordt gebruikt. Ontdek uw lekkage niveau, verdeel kosten over afdelingen/machines en meet de efficiëntie van compressoren om vervolgens geld en energie te besparen. De VPFlowScopes maken gebruik van het 4-in-1 meetprincipe: flow, druk, temperatuur en totale flow. De optionele ingebouwde datalogger biedt de mogelijkheid om lucht audits uit te voeren. Met zijn display en veelzijdige uitgangen zijn de flowmeters uitstekend geschikt om uw persluchtverbruik permanent te bewaken.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!
Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Wat kost een persluchtlekkage?

Een persluchtleidingnet met de daarop aangesloten machines zal nooit volledig lekvrij zijn. Als de equivalent van alle lekkages bij elkaar opgeteld een gaatje is ter grootte van 3 mm dan vertegenwoordigd dit een lekkage bij 7 bar(g) van circa 670 ltr/min. Ofwel 4 kW aan verspilde energie. Een lek rust nooit en heeft geen vakantie dus bij 8000 bedrijfsuren per jaar is dit 32000 kWh. Alleen al aan kale energiekosten € 3.200,00 !!! Als gebruiker is het dus verstandig en lonend om geregeld een ultrasone lekdetectie uit te laten voeren. Als u daarna deze lekkages direct laat repareren kost een dergelijke controle u geen geld maar bespaart u juist geld.

Wat is het voordeel van een zo laag mogelijke druk in mijn systeem?

Een daling van 1 bar zorgt al voor een besparing van 7% in energieverbruik. Nergens anders kunt u met zulke eenvoudige maatregelen zulke gigantische besparingen bereiken. En ook hoe lager de druk hoe minder erg uw systeem lekt. Daarnaast wordt uw complete persluchtsysteem minder zwaar belast wat ook weer een voordeel oplevert. Een goed advies van een betrouwbare leverancier zoals LTR van Elewout kost u dus geen geld maar levert u alleen maar voordeel op. Voor vele oplossingen geldt een ROI van minder dan 1 jaar!

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.

Meer informatie over

Persluchtmeting?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier:

Uw verzoek wordt doorgestuurd naar een medewerker die uw verzoek in behandeling zal nemen.

Luchttechniek

Of het nu gaat om een compressor aanbieding of de samenstelling van een complete persluchtinstallatie, onze sales engineers helpen u graag verder.
Naar luchttechniek

Contact

Verkoop, onderhoud en installatie van alle soorten en maten compressorinstallaties.

Wij staan u graag te woord!
Neem contact op

Gastechniek

Onze sales engineers helpen u graag verder met een gascompressor aanbieding of samenstelling van uw complete gastechniek installatie.
Naar gastechniek

Over ons

Van Elewout Kompressoren is opgericht in 1972. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het vinden van een oplossing voor vrijwel elke situatie of toepassing.
Lees meer over ons
Openingstijden

ma - vr: 8:30 - 17:00 uur

Adresgegevens

Dobbeweg 3B, 2254 AG Voorschoten

Telefoonnummer

+31 (0)71 561 84 68