Bel 071 561 8468

Alles op het gebied van perslucht en gascompressie

Van Elewout uw gastechniekpartner
Waterstof compressorGastechniek

Waterstof is de toekomst, Van Elewout is uw specialist en partner voor betrouwbare en efficiënte compressie van waterstof.

Van Elewout uw waterstof compressor partner

Waterstof compressor als toekomst

Of het nu gaat om het tanken van brandstofcelauto’s , als synthetische brandstof voor auto’s en vrachtwagens, voor de aanvoer in het aardgasnet of voor de productie van staal – waterstof is een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen en energiebronnen. Bij het bruikbaar maken van de waterstof spelen meerdere compressoren een centrale rol: ze comprimeren de waterstof na bijvoorbeeld elektrolyse tot wel 1.000 bar om de energiedichtheid te verhogen en voor ruimtebesparende opslag voor het daaropvolgende proces. Voor een groene toekomst met minder CO2-uitstoot.
Ontdek uw nieuwe waterstofcompressor

Waterstofcompressoren uitgelicht

Waterstof Station H2 Gastechniek Van Elewout Kompressoren

Waterstofcompressor
waterstof als brandstof

Waterstof is overal om ons heen. Eigenlijk puur water, H2O is een verbinding van waterstof en zuurstof. Als waterstof de toekomst van de energie is, is dat vanwege zijn energetische kracht en de afwezigheid van vervuiling door de verbranding. 1 kg waterstof bevat drie keer meer energie als 1 kg benzine. Het is een schone energiedrager, dat wil zeggen dat een waterstofmotor alleen water loost. Waterstof is een ultralicht gas. Om waterstof te kunnen opslaan om te transporteren of mee te nemen als brandstof betekent dat de waterstof moet worden gecomprimeerd. Een waterstof compressor moet in dit geval tot zeer hoge druk kunnen comprimeren (700 bar) en uitermate betrouwbaar zijn. Een membraancompressor is hiervoor het beste geschikt.

Een waterstof zuigercompressor

Voor de compressie van waterstof bestaan er verschillende varianten. Het meest gebruikt is misschien wel de membraan compressor. Maar er zijn ook zuigercompressoren leverbaar welke geschikt zijn voor waterstof. De einddruk van een zuigercompressor is vaak lager (200 bar). Deze speciale compressoren zijn absoluut olievrij en kunnen ook 24 uur per dag worden belast. De toepassing bepaald welke compressor het meest geschikt is. Het juist kiezen van de correcte gascompressor vereist professioneel advies. Onze specialisten zitten dagelijks voor u klaar neem vandaag nog contact met ons op.

Waterstof compressor Univesiteit Twente Gastechniek Van Elewout Kompressoren

Olievrije en lekvrije waterstofcompressor

Gecomprimeerde waterstof die wordt gebruikt voor een brandstofcel moet absoluut vrij zijn van olie en andere verontreinigingen. Zowel een membraan compressor als een zuigercompressor voor waterstof zijn beide olievrije compressor soorten. Waterstof is een ontvlambaar gas. Om deze reden zijn waterstofcompressoren absoluut lekdicht zodat veiligheid gegarandeerd is.
Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie.

Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Is een waterstofcompressor gevaarlijk?

Waterstof is een ontvlambaar gas. Een waterstofcompressor is een gascompressor en wordt om deze reden explosieveilig gebouwd. De besturing van deze compressoren wordt geplaatst in een veilige ruimte, vaak enkele meters verwijderd van de compressor. De waterstof compressor is absoluut lekdicht daarom is het vrijwel onmogelijk dat waterstof ontsnapt uit de compressor. De waterstof compressor is niet gevaarlijker dan elke andere soort gascompressor.

Wat is een optimale druk om waterstof in op te slaan?

Waterstof is een licht gas dat zich eenvoudig laat comprimeren. Nadat waterstof is gecomprimeerd wordt het vaak opgeslagen in een cilinder. Deze cilinders kunnen van verschillende inhoud zijn en kunnen worden gekoppeld. Stalen cilinders worden vaak gebruikt tot drukken van 200 bar. Tegenwoordig worden hier vaak type 4 composiet cilinders voor toegepast welke 3 keer lichter zijn als de stalen variant. Deze composiet waterstof cilinders zijn geschikt voor een werkdruk van 600 bar en zijn uitermate geschikt voor het transport van waterstof.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.

Meer informatie aanvragen over

Waterstof compressor

Uw verzoek wordt doorgestuurd naar een medewerker die uw verzoek in behandeling zal nemen.

Luchttechniek

Of het nu gaat om een compressor aanbieding of de samenstelling van een complete persluchtinstallatie, onze sales engineers helpen u graag verder.
Naar luchttechniek

Contact

Verkoop, onderhoud en installatie van alle soorten en maten compressorinstallaties.

Wij staan u graag te woord!
Neem contact op

Gastechniek

Onze sales engineers helpen u graag verder met een gascompressor aanbieding of samenstelling van uw complete gastechniek installatie.
Naar gastechniek

Over ons

Van Elewout Kompressoren is opgericht in 1972. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het vinden van een oplossing voor vrijwel elke situatie of toepassing.
Lees meer over ons
Openingstijden

ma - vr: 8:30 - 17:00 uur

Adresgegevens

Dobbeweg 3B, 2254 AG Voorschoten

Telefoonnummer

+31 (0)71 561 84 68