Bel 071 561 8468

Alles op het gebied van perslucht en gascompressie

Ontdek onze kennisbank

Drukdauwpunt

Van Elewout-Kennisbank-6.15 Drukdauwpunt
/
/
Drukdauwpunt

Met het drukdauwpunt in perslucht maken we zichtbaar hoeveel vocht er in de perslucht aanwezig is. Het is belangrijk om te weten dat de dauwpunttemperatuur de hoeveelheid waterdamp is die in de lucht zit. Dauwpunttemperatuur in perslucht noemen we drukdauwpunt. Het vergroten van de druk van een gas of perslucht verhoogt de dauwpunttemperatuur. Het drukdauwpunt geeft de temperatuur aan van de perslucht bij de gegeven druk. Bij een laag perslucht drukdauwpunt zal vocht condenseren uit de perslucht. Het zelfde zien we bij ochtend dauw.  

Een laag drukdauwpunt bij perslucht kan bereikt worden doormiddel van perslucht koeldrogers en/of adsorptiedrogers. Koeldrogers kunnen een drukdauwpunt van +3°C bereiken. Dit drukdauwpunt word vaak gevraagd bij industriële toepassingen waar bijvoorbeeld gewerkt wordt met pneumatisch gereedschap of persluchtcilinders. Adsorptiedrogers kunnen een drukdauwpunt van -70°C bereiken. Dit drukdauwpunt zien we vaak bij kritische toepassingen zoals de voedselindustrie, farmacie of ademlucht waar de lage luchtvochtigheid bacterie vorming voorkomt en zuiverhuid van de lucht erg van belang is.   

Misschien ook interessant
Ontdek ook de veelgestelde vragen
Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Op zoek naar meer informatie?

Luchttechniek

Of het nu gaat om een compressor aanbieding of de samenstelling van een complete persluchtinstallatie, onze sales engineers helpen u graag verder.
Naar luchttechniek

Contact

Verkoop, onderhoud en installatie van alle soorten en maten compressorinstallaties.

Wij staan u graag te woord!
Neem contact op

Gastechniek

Onze sales engineers helpen u graag verder met een gascompressor aanbieding of samenstelling van uw complete gastechniek installatie.
Naar gastechniek

Over ons

Van Elewout Kompressoren is opgericht in 1972. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het vinden van een oplossing voor vrijwel elke situatie of toepassing.
Lees meer over ons
Openingstijden

ma - vr: 8:30 - 17:00 uur

Adresgegevens

Dobbeweg 3B, 2254 AG Voorschoten

Telefoonnummer

+31 (0)71 561 84 68