Bel 071 561 8468

Alles op het gebied van perslucht en gascompressie

Ontdek onze kennisbank

Olie waterafscheider werking

Van Elewout-Kennisbank-6.10.1 Olie – waterafscheider werking
/
/
Olie waterafscheider werking

De olie-water afscheider is de ideale toevoeging aan uw compressorinstallatie om efficiënt om te gaan met uw condenswater. Bij het comprimeren van lucht ontstaat er veel warmte en wordt de perslucht opgewarmd. De gecomprimeerde lucht wordt opgeslagen in een drukvat/buffer. In deze buffer koelt de lucht af en gaat het vocht uit de perslucht condenseren. Hetzelfde gebeurt in het droogproces van perslucht met bijvoorbeeld een cycloonafscheider of een persluchtkoeldroger. Bij al deze stappen ontstaat er condensaat.  Dit condensaat is verzadigd van olieresten uit de compressor. Dit condenswater mag absoluut niet direct afgevoerd worden in het riool of via het hemelwater afvoer. Het olie restgehalte dient eerst terug te worden gebracht onder het wettelijk niveau van <10 mg/M3. Een olie – waterafscheider of condensaat cleaner zorgt hier voor.

De werking van een olie- waterafscheider kenmerkt zich door de eenvoud. Het condensaat wordt opgevangen in een intern reservoir waarbij het soortelijk gewicht zorgt voor de eerste afscheiding. In de tweede stap wordt te olie opgevangen door een olie adsorptiefilter. In de derde en laatste stap zorgt een actief koolfilter ervoor dat de laatste oliedeeltjes van het water wordt gescheiden. De olie bindt zich vast aan het actief kool, zo kan het water worden afgevoerd met het hemelwater en kunnen de filters periodiek worden vervangen. Hiermee verlaagt u uw kosten voor het afvoeren van chemisch afval.

Misschien ook interessant
Ontdek ook de veelgestelde vragen
Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Op zoek naar meer informatie?

Luchttechniek

Of het nu gaat om een compressor aanbieding of de samenstelling van een complete persluchtinstallatie, onze sales engineers helpen u graag verder.
Naar luchttechniek

Contact

Verkoop, onderhoud en installatie van alle soorten en maten compressorinstallaties.

Wij staan u graag te woord!
Neem contact op

Gastechniek

Onze sales engineers helpen u graag verder met een gascompressor aanbieding of samenstelling van uw complete gastechniek installatie.
Naar gastechniek

Over ons

Van Elewout Kompressoren is opgericht in 1972. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het vinden van een oplossing voor vrijwel elke situatie of toepassing.
Lees meer over ons
Openingstijden

ma - vr: 8:30 - 17:00 uur

Adresgegevens

Dobbeweg 3B, 2254 AG Voorschoten

Telefoonnummer

+31 (0)71 561 84 68