Bel 071 561 8468

Alles op het gebied van perslucht en gascompressie

Ontdek onze kennisbank

Olievrije compressor of niet?

Van Elewout-Kennisbank-6.7.1 Olievrije compressor of niet
/
/
Olievrije compressor of niet?
Olievrije compressoren

Bij de vraag of je compressor olie vrij of niet moet zijn is het handig om te weten wat het verschil is met een compressor die wel olie nodig heeft. Een olievrije compressor is een compressor waarbij de gecomprimeerde lucht niet in aanraking kan komen met olie. Er zijn verschillende soorten olievrije compressoren, olievrije zuigercompressoren, olievrije schroefcompressoren drooglopend of water gesmeerd. Het grote voordeel van dit soort compressoren is dat er absoluut geen olie uit de compressor in de perslucht kan komen en dus nergens mee in aanraking kan komen wat incidenten zou kunnen veroorzaken. Olievrije compressoren zijn beschikbaar in watergekoelde en luchtgekoelde versies. Een olievrije compressor is milieuvriendelijk, duurzaam en energie efficiënt.

Kiest u nu voor een Olievrije of olie gesmeerde compressor? Dit hangt dus vooral af van de kwaliteitseis die wordt gevraagd door het productie proces. Geen olie in de compressieruimte garandeert u 100% preventief geen olie calamiteit in uw productieproces.

Industrieën waar deze compressoren veel terug te vinden zijn, zijn in de voedingsmiddelen, dranken industrie, farmaceutische industrie, verpakkingsindustrie, auto-industrie en elektronica-industrie. De zuiverheid van de lucht is hier van groot belang.

Het nadeel van een olievrije compressor is de aanschafprijs. Deze ligt beduidend hoger dan een olie gesmeerde compressor. Een alternatieve en goedkopere oplossing is met behulp van gespecialiseerde oliefiltratie is olie gesmeerde perslucht goed te filteren waarbij de perslucht technisch identiek is aan olievrije perslucht. Belangrijk in deze oplossing is dat de filterelementen tijdig worden vervangen.

Misschien ook interessant
Ontdek ook de veelgestelde vragen
Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Op zoek naar meer informatie?

Luchttechniek

Of het nu gaat om een compressor aanbieding of de samenstelling van een complete persluchtinstallatie, onze sales engineers helpen u graag verder.
Naar luchttechniek

Contact

Verkoop, onderhoud en installatie van alle soorten en maten compressorinstallaties.

Wij staan u graag te woord!
Neem contact op

Gastechniek

Onze sales engineers helpen u graag verder met een gascompressor aanbieding of samenstelling van uw complete gastechniek installatie.
Naar gastechniek

Over ons

Van Elewout Kompressoren is opgericht in 1972. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het vinden van een oplossing voor vrijwel elke situatie of toepassing.
Lees meer over ons
Openingstijden

ma - vr: 8:30 - 17:00 uur

Adresgegevens

Dobbeweg 3B, 2254 AG Voorschoten

Telefoonnummer

+31 (0)71 561 84 68