Bel 071 561 8468

Alles op het gebied van perslucht en gascompressie

Ontdek onze kennisbank

Persluchtleiding aanleggen

Van Elewout-Kennisbank-6.8.1 Persluchtleiding aanleggen
/
/
Persluchtleiding aanleggen

Een persluchtleiding aanleggen wordt altijd aangeraden om door professionals te laten doen. Een luchtleiding aanleggen is eenvoudig maar een slim leidingverloop bepalen is dat vaak niet. Bij het Persluchtleiding aanleggen is nauwkeurigheid van de verbindingen van groot belang aangezien er hoge drukken op de leidingen komen te staan. Een klein foutje kan al snel voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. Persluchtleiding maken we bij van Elewout door gebruik van uitsluitend A-kwaliteit persluchtleiding materialen. Hierdoor is het aanleggen van compressor leiding sneller en veiliger.

Diameter persluchtleiding bereken

Het belangrijkste onderdeel van luchtleidingen aanleggen is de bepaling welke soort materialen en welke diameter bij u past. De materiaalsoorten en het soort koppelingen van alle componenten bepalen de weerstand en daarmee de drukval in een persluchtleiding. Om de diameter van het aan te leggen persluchtleiding te bepalen is ten eerste nodig te weten wat de maximale luchtcompressor capaciteit is of het maximale persluchtverbruik. Ten tweede de totale leidinglengte. Ten derde de maximaal geaccepteerde drukval. Met deze drie parameters kunnen onze engineers eenvoudig uw benodigde persluchtleiding diameter berekenen. Een zorgvuldig gekozen perslucht leidingdiameter kan wel 30 % energiebesparing opleveren.  Kijk voor meer informatie op onze pagina persluchtleiding.

Misschien ook interessant
ISO 8573-1

ISO-8573-1 is een norm die is vastgesteld om te bepalen

Ontdek ook de veelgestelde vragen
Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Op zoek naar meer informatie?

Luchttechniek

Of het nu gaat om een compressor aanbieding of de samenstelling van een complete persluchtinstallatie, onze sales engineers helpen u graag verder.
Naar luchttechniek

Contact

Verkoop, onderhoud en installatie van alle soorten en maten compressorinstallaties.

Wij staan u graag te woord!
Neem contact op

Gastechniek

Onze sales engineers helpen u graag verder met een gascompressor aanbieding of samenstelling van uw complete gastechniek installatie.
Naar gastechniek

Over ons

Van Elewout Kompressoren is opgericht in 1972. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het vinden van een oplossing voor vrijwel elke situatie of toepassing.
Lees meer over ons
Openingstijden

ma - vr: 8:30 - 17:00 uur

Adresgegevens

Dobbeweg 3B, 2254 AG Voorschoten

Telefoonnummer

+31 (0)71 561 84 68