Bel 071 561 8468

Alles op het gebied van perslucht en gascompressie

Van Elewout uw persluchtpartner
AdsorptiedrogerPerslucht

Een adsorbtiedroger is een zeer betrouwbare en beproefde oplossing om perslucht en gassen te drogen.

Van Elewout uw persluchtpartner

Adsorptiedroger

Adsorptiedrogers worden toegepast daar waar hoge eisen aan de perslucht worden gesteld. Een adsorptie droger is een bewezen betrouwbare techniek om perslucht extreem te drogen met een drukdauwpunt tot wel -70°C. In een persluchtinstallatie kunnen meerdere adsorptiedrogers geïnstalleerd zijn met hetzelfde of een verschillend drukdauwpunt. Bij van Elewout bent u op het juiste adres voor een goed en degelijk advies over uw installatie.

KAMT10-95-Persluchttechniek-Van-Elewout-Kompressoren

Adsorptiedroger kopen

Een adsorptie droger kopen is een investering in uw productie proces. Bij het kopen van een droger komen er veel vragen op u af. Een adsorptiedroger perslucht kopen houdt in dat u goed moet nadenken over de gewenste kwaliteit van de uw perslucht. Ook de capaciteit droger die u nodig heeft is van groot belang, niet te groot want dat zijn extra kosten in persluchtverbruik en aanschaf maar ook niet te klein want dan behaalt u niet de benodigde kwaliteit perslucht. Het van Elewout team helpt u graag met het kiezen van de juiste persluchtdroger.

Adsorptiedroger

Adsorptiedrogers bestaan in verschillende uitvoeringen en worden gemaakt voor meerdere toepassingen. De adsoprtiedroger werking is een koud- of warm geregenereerde droger. Koud genererende adsorptiedrogers werken op PSA (Pressure Swing Adsorption) technologie. Hierbij wordt een deel van de perslucht verbruikt voor het droogprocess. Een andere technologie is vacuüm of warmte te gebruiken om te regenereren en dus perslucht te besparen. Adsorptiedrogers voor instrumentenlucht, ademlucht of voor perslucht geschikt voor de voedselverwerkende industrie.

Persluchtconditionering Absorptiedroger
KA-MT-1-Persluchttechniek-Van-Elewout-Kompressoren

Adorptiedrogers met dauwpuntsbesturing

Gecomprimeerde lucht bevat veel vocht. Om vocht te verwijderen uit de perslucht met een heel laag drukdauwpunt is een adsorptiedroger nodig. Adsorptiedrogers schakelen van werkend persluchtvat naar regenererend persluchtvat. In plaats van tijdsturing de schakeling uit te voeren met dauwpuntsbesturing is een zeer energiezuinige oplossing. Gecombineerd met een gelijkloopregeling is dit de beste optie om zo zuinig mogelijk en zo droog mogelijke perslucht te produceren.
Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie.

Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Is een adsorptiedroger energie zuinig?

Nee, een adsorptiedroger is niet zuinig. Dit komt omdat er altijd een deelstroom perslucht nodig is om een van de kolommen te drogen. Een adsorptie droger is wel zuiniger te maken door middel van een dauwpuntsbesturing en/of  door een gelijkloopregeling. En al is een adsorptiedroger op het eerste oog een eenvoudig apparaat om deze zo energiezuinig mogelijk in te zetten is veel expertise nodig.  Bij van Elewout bent u op het juiste adres voor een goed en degelijk advies over uw installatie.

Wat is een adsorptiedroger?

In een adsorptiedroger wordt de perslucht gedroogd door deze om en om door twee kolommen gevuld met droogmiddel te laten stromen. Als de perslucht door de ene kolom (A) stroomt gaat er een deelstroom droge lucht door de op dat moment niet gebruikte natte kolom(B). Als kolom A verzadigd is met vocht dan is kolom B weer helemaal droog. Nu schakelt de droger om en stroomt de perslucht door kolom B en gaat er een deelstroom droge lucht uit kolom B door kolom A om deze zo weer te drogen. Een adsorptiedroger is dus een apparaat welke heel slim hele droog lucht maakt.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.

Luchttechniek

Of het nu gaat om een compressor aanbieding of de samenstelling van een complete persluchtinstallatie, onze sales engineers helpen u graag verder.
Naar luchttechniek

Contact

Verkoop, onderhoud en installatie van alle soorten en maten compressorinstallaties.

Wij staan u graag te woord!
Neem contact op

Gastechniek

Onze sales engineers helpen u graag verder met een gascompressor aanbieding of samenstelling van uw complete gastechniek installatie.
Naar gastechniek

Over ons

Van Elewout Kompressoren is opgericht in 1972. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het vinden van een oplossing voor vrijwel elke situatie of toepassing.
Lees meer over ons
Openingstijden

ma - vr: 8:30 - 17:00 uur

Adresgegevens

Dobbeweg 3B, 2254 AG Voorschoten

Telefoonnummer

+31 (0)71 561 84 68