Bel 071 561 8468

Alles op het gebied van perslucht en gascompressie

Van Elewout uw persluchtpartner
PersluchtinstallatiePersluchttechniek

Uw perluchtinstallatie is het hart van uw productieprocess, laat uw bijstaan door professionals.

Van Elewout uw persluchtpartner

Persluchtinstallatie

Een persluchtinstallatie bestaat uit vele componenten die in harmonie exact de juiste hoeveelheid en de juiste kwaliteit perslucht aflevert. Een perslucht installatie is in staat uw verschillende afname patronen te herkennen en hierop efficiënt in te spelen. De kwaliteit van de perslucht wordt continue gemeten. Ga op zeker en laat u adviseren door de specialisten van Van Elewout kompressoren.

Persluchtinstallatie schroefcompressorinstallatie

Schroefcompressorinstallatie

Veruit de meeste persluchtinstallaties bestaan uit 1 of meerdere schroefcompressoren. Een schroefcompressor levert continue perslucht en gaat efficiënt om met energie. Een schroefcompressor is ook olievrij verkrijgbaar. De schroefcompressorinstallatie wordt altijd geheel op maat voor u samengesteld. Twijfel niet en vraag ons direct om gratis en vrijblijvend advies.

Energiezuinige persluchtinstallatie

Net als alle andere machines kan een compressor altijd een keer uitvallen. Om deze reden wordt een compressorinstallatie vaak samengesteld met meerdere compressoren, welke tezamen zorgen voor de benodigde perslucht. Door de samenstelling goed uit te balanceren wordt de persluchtinstallatie niet alleen efficiënter maar ook nog eens betrouwbaarder. In combinatie met een centraal digitaal sequencing aanstuur systeem zorgt dat alle beschikbare compressoren zo effcient mogelijk worden ingezet. Meer weten? Het Elewout team ontzorgt u, adviseert u en onderhoudt uw schroefcompressor installatie voor een optimaal resultaat.

Energiezuiginge Persluchtinstallatie Van Elewout Kompressoren
Persluchtinstallatie persluchtkwaliteit Parker Compressoren

Perslucht kwaliteit

De perslucht uit een compressor bevat veel vocht en soms ook nog olierestanten. Onder de kwaliteit van perslucht verstaan we een vastlegging van de hoeveelheid rest oliegehalte, partikels en vocht die is toegestaan. Met behulp van persluchtconditionering zorgen wij ervoor dat perslucht wordt gedroogd en gereinigd. Met perslucht conditionering zijn alle denkbare perslucht kwaliteitsnormen te realiseren zoals:

ISO 8573-1 2010 alle klassen – Industriële persluchtkwaliteit
EN 12021- Europese ademluchtnorm
Pharmacopoeia – Medische persluchtnorm

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie.

Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Wat is de functie van een persluchtketel?

In een persluchtinstallatie hebben persluchtketels twee functies. Enerzijds om drukschommelingen op te vangen in het persluchtsysteem. Anderzijds om te voorkomen dat de aangesloten compressoren te veel aan en uit zullen schakelen. Een Juist gekozen persluchtketel helpt zo energieverbruik te besparen.

Hoe weet ik hoeveel perslucht ik nodig heb?

Het bepalen hoeveel perslucht er nodig is in bijvoorbeeld een nieuwe fabriek is niet eenvoudig. De beste manier is meten. Een persluchtverbruik analyse kunnen wij direct voor u verzorgen. Indien de nieuwe situatie nog moet worden ontworpen is het belangrijk de luchtverbruikers goed in kaart te krijgen en te bepalen hoeveel van deze tegelijkertijd zullen worden ingezet. Laat u professioneel adviseren en vraag het Van Elewout team voor een vrijblijvend advies.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.

Luchttechniek

Of het nu gaat om een compressor aanbieding of de samenstelling van een complete persluchtinstallatie, onze sales engineers helpen u graag verder.
Naar luchttechniek

Contact

Verkoop, onderhoud en installatie van alle soorten en maten compressorinstallaties.

Wij staan u graag te woord!
Neem contact op

Gastechniek

Onze sales engineers helpen u graag verder met een gascompressor aanbieding of samenstelling van uw complete gastechniek installatie.
Naar gastechniek

Over ons

Van Elewout Kompressoren is opgericht in 1972. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het vinden van een oplossing voor vrijwel elke situatie of toepassing.
Lees meer over ons
Openingstijden

ma - vr: 8:30 - 17:00 uur

Adresgegevens

Dobbeweg 3B, 2254 AG Voorschoten

Telefoonnummer

+31 (0)71 561 84 68