Bel 071 561 8468

Alles op het gebied van perslucht en gascompressie

Van Elewout uw persluchtpartner
PersluchtleidingPersluchttechniek

Een door van Elewout gedimensioneerde en geïnstalleerde persluchtleiding verdient zichzelf zeer snel terug.

Van Elewout uw persluchtpartner

Persluchtleidingen

Een perslucht leiding is nodig om de lucht of het gas van A naar B te transporteren. Als de diameter en de soort luchtleidingen correct is gekozen en de lucht leiding is goed aangelegd dan is het druk en energieverlies minimaal. Het Van Elewout team adviseert u en onderhoudt uw persluchtleidingsysteem voor een optimaal resultaat.

Ontdek uw nieuwe leidingnet

Populaire leidingsystemen

Persluchtleiding Aluminium Persluchttechniek Van Elewout Kompressoren

Persluchtleiding aluminium

Een aluminium persluchtleiding is tegenwoordig het vaakst gebruikte materiaal voor perslucht leiding. Persluchtleidingen van kunststof komen nog steeds voor. Toch is een metalen of aluminium persluchtleiding een beter alternatief. Een compressor leiding aanleggen van metaal geeft een strakker resultaat en er hoeft niet gewacht te worden op het uitharden van de lijm of het afkoelen na het thermisch lassen. Een aluminium persluchtleiding is minder gevoelig voor temperatuurschommelingen en geeft de laagste weerstand.

Luchtleidingen

Een goed persluchtleidingsysteem begint met een zorgvuldige voorbereiding. Bedenk vooraf waar u persluchtaanslutingen nodig zult hebben zodat het leidingverloop logisch en lengte besparend kan worden ontworpen. Een lucht leiding bestaat uit doordachte koppelingen en fittingen die er voor zorgen dat montage, uitbreidingen en eventuele reparaties snel en betrouwbaar uitgevoerd kunnen worden. Met een speciale koppeling maakt u razendsnel die extra aansluiting die u nodig heeft.
Persluchtleidingsysteem Persluchttechniek Van Elewout Kompressoren

Compressor leiding

Goed gedimensioneerde compressor luchtleidingen zijn een verademing voor uw compressor. De diameter van een perluchtleidingnet wordt bepaald door de lengte, werkdruk en compressorcapaciteit. Een door van Elewout aangelegd en gedimensioneerd systeem zorgt ervoor dat uw compressor nooit meer druk hoeft te leveren dan nodig is. Met het Parker Transairsysteem kunnen wij u vooraf een drukval garantie afgeven over het gehele perluchtleidingnet. Als u weet dat 1 bar lager in druk al bijna 7% minder energie kost dan ziet u direct wat u kunt besparen.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie.

Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Waarom is de diameter van een persluchtleidingsysteem zo belangrijk?

Aan het begin van het leidingnet staat de compressor deze heeft een bepaalde capaciteit bij een specifieke druk. U wilt graag dat deze capaciteit en druk overal beschikbaar is. Als uw leidingnet verkeerd is gedimensioneerd met een te kleine diameter en/of verkeerd is geïnstalleerd dan resulteert dit in een hogere weerstand in de leiding met als resultaat een lagere druk en een verminderde capaciteit. Het resultaat is dat uw productie niet loopt zoals gewenst en een verhoogd energieverbruik.

Wat is beter een kunststof of aluminium persluchtleiding?

Er valt voor elk systeem wat te zeggen, maar de moderne metalen leidingmaterialen verdienen toch de voorkeur. Een kunststof leidingsysteem wordt gelijmd of elektrisch gelast (aan elkaar gesmolten) dit heeft meer tijd nodig en is gevoeliger voor fouten. De maximale toe te laten druk bij kunstof is ook sterk afhankelijk van de temperatuur en kunststof is ook gevoelig voor veroudering. Een persluchtleidingsysteem van staal, rvs, of aluminium heeft al deze nadelen niet, heeft een strakke afwerkingen, is makkelijk uit te breiden en is met de tegenwoordige koppelingen zeer snel te installeren.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.

Luchttechniek

Of het nu gaat om een compressor aanbieding of de samenstelling van een complete persluchtinstallatie, onze sales engineers helpen u graag verder.
Naar luchttechniek

Contact

Verkoop, onderhoud en installatie van alle soorten en maten compressorinstallaties.

Wij staan u graag te woord!
Neem contact op

Gastechniek

Onze sales engineers helpen u graag verder met een gascompressor aanbieding of samenstelling van uw complete gastechniek installatie.
Naar gastechniek

Over ons

Van Elewout Kompressoren is opgericht in 1972. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het vinden van een oplossing voor vrijwel elke situatie of toepassing.
Lees meer over ons
Openingstijden

ma - vr: 8:30 - 17:00 uur

Adresgegevens

Dobbeweg 3B, 2254 AG Voorschoten

Telefoonnummer

+31 (0)71 561 84 68