Bel 071 561 8468

Alles op het gebied van perslucht en gascompressie

Meer informatie nodig?
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen

Hier vindt u alle antwoorden op veelgestelde vragen

/
Veelgestelde vragen

Een greep uit de veelgestelde vragen

Waar wordt een olievrije compressor mee gesmeerd?

In een compressor olievrij met een watergesmeerd schroefblok vervangt gewoon water de olie als smeermiddel. Om dit water aan de speciale eisen te laten voldoen is een omgekeerd osmose apparaat met speciale filters ontworpen. De lagers in een dergelijke compressor zijn veelal keramische wentellagers. De techniek hiervan is al decennia lang bekend en daardoor zeer betrouwbaar.

Wat is een CO2 compressor?

Een CO2 compressor wordt vaak gebruikt bij bierbrouwerijen voor het hergebruik van CO2. De compressoren zuigen de CO2 uit het productieproces aan en comprimeren het naar 20 bar. Een CO2 compressor is altijd olievrij. ABS compressors fabriceert CO2 compressoren al sinds begin jaren 70 en is wereldwijd marktleider is CO2 compressie. Een CO2 compressor is een maatproduct. Neem contact op met onze CO2 specialist binnen het van Elewout team en laat u uitgebreid voorlichten.

Wat is een schroefcompressor?

De schroefcompressor wordt gebruikt voor een breed scala aan perslucht en gascompressie toepassingen. In het schroefblok wordt de aangezogen lucht of gas gecomprimeerd (samengeperst) naar een gewenste druk van 3,5 tot maximaal 40 bar en capaciteiten van 150 liter tot 50.000 liter per minuut. Voor de meeste industriële toepassingen wordt een schroefcompressor toegepast. De grote bedrijfszekerheid en hoge efficiëntie maken de schroefcompressor erg populair.

Wat is een adsorptiedroger?

In een adsorptiedroger wordt de perslucht gedroogd door deze om en om door twee kolommen gevuld met droogmiddel te laten stromen. Als de perslucht door de ene kolom (A) stroomt gaat er een deelstroom droge lucht door de op dat moment niet gebruikte natte kolom(B). Als kolom A verzadigd is met vocht dan is kolom B weer helemaal droog. Nu schakelt de droger om en stroomt de perslucht door kolom B en gaat er een deelstroom droge lucht uit kolom B door kolom A om deze zo weer te drogen. Een adsorptiedroger is dus een apparaat welke heel slim hele droog lucht maakt.

Wat is het verschil tussen Gardner Denver en Champion?

Het fabricaat Champion is onderdeel van de Gardner Denver/Ingersoll rand groep. De fabrieken van beide merken zijn verschillend maar staan wel in Europa. De ontwerpafdeling wordt wel door beide gedeeld. De Champion compressoren doen wat kwaliteit betreft niet onder voor de Gardner Denver machines. Gardner Denver compressoren zijn leverbaar met meer opties en mogelijkheden. Het prijsniveau van de Champion is over het algemeen iets lager.

Heeft u een specifieke vraag? Gebruik de zoekfunctie.

Ontdek ook onze kennisbank

Openingstijden

ma - vr: 8:30 - 17:00 uur

Adresgegevens

Dobbeweg 3B, 2254 AG Voorschoten

Telefoonnummer

+31 (0)71 561 84 68