Bel 071 561 8468

Alles op het gebied van perslucht en gascompressie

Van Elewout uw gastechniekpartner
Stikstof compressorGastechniek

Uw partner voor betrouwbare en efficiënte stikstof compressoren in hoge en lage druk.

Van Elewout uw stikstof compressor partner

Stikstof compressor

Een stikstof compressor wordt toegepast waar de druk van de beschikbare stikstof te laag is. Een stikstof compressor zuigt lage druk stikstof aan, <100mbar. Maar ook hogere drukken uit bijvoorbeeld een stikstof generator van 6 bar of 8 bar kunnen verder worden gecomprimeerd worden met een stikstof booster naar hoge drukken tot wel 400 bar.

Gasgenerator Gastechniek

Stikstof compressor voor stikstof generator

Stikstof wordt met behulp van een stikstofgenerator op locatie gegenereerd. Dit is goedkoper en efficiënter dan de conservatieve oplossingen. De maximale afleverdruk van een stikstofgenerator varieert tussen de 6 en 11 bar. Vaak wordt de geproduceerde stikstof verder gecomprimeerd op hoge druk naar bijvoorbeeld 300 bar om daarmee opgeslagen te worden in stikstofcilinders.

Stikstof boosters

Om de druk van stikstof te verhogen kunnen wij u een breed scala aanbieden van stikstofcompressoren. Hogedruk zuigercompressoren kunnen inlaatdrukken aan tot 15 bar en hogedruk membraan compressoren tot wel 200 bar. Een stikstof booster compressor wordt aangedreven door een electromotor is en continue belastbaar 24/7. met verschillende inlaatdrukken en verschillende uitlaatdrukken. Nog niet zeker van uw keuze? Laat de specialisten van Van Elewout kompressoren u vandaag nog helpen.

Stikstof booster op maat Gastechniek Van Elewout Kompressoren
Bauer compressor 300 bar Van Elewout Kompressoren

Stikstof kwaliteit

Als we stikstof comprimeren met een oliegesmeerde zuigercompressor blijven er olierestanten of aerosolen achter in het stikstof. Op (hoge) druk is deze verontreiniging er eenvoudig uit te halen. De filterunits zijn in staat om olieresten te verwijderen tot wel 0.003 mg/M3. Dit is zelfs voor de meest kritieke toepassingen een zeer schone stikstof. Indien er absoluut contaminatie vrij moet worden gecomprimeerd valt de keuze al snel op een membraan compressor. De juiste keuze voor uw toepassing verdient professioneel advies, stuur ons uw vragen of neem contact op met onze adviseurs.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie.

Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Kun je liquide stikstof uit een vloeibare stikstof tank comprimeren?

Jazeker! Om de stikstof in gasvorm te gebruiken is de vloeibare opslag voorzien van een verdamper systeem. Dit zorgt voor de aanvoer van stikstof bij een vooraf ingestelde druk. Deze stikstof is heel goed met een stikstof compressor verder te comprimeren naar bijvoorbeeld 300 bar. Wij leggen u graag uit hoe deze systemen werken, neem vandaag nog contact met ons op.

Is een stikstof compressor gevaarlijk?

Stikstof is een inert gas dat niet explosief is. Stikstof wordt zelfs vaak toegepast in brandpreventie. Een stikstof compressor is een gascompressor wat betekent dat deze gasdicht is en er geen stikstof kan ontsnappen in de omgeving. Een stikstof compressor is veilig en even ongevaarlijk als iedere andere compressor.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.

Luchttechniek

Of het nu gaat om een compressor aanbieding of de samenstelling van een complete persluchtinstallatie, onze sales engineers helpen u graag verder.
Naar luchttechniek

Contact

Verkoop, onderhoud en installatie van alle soorten en maten compressorinstallaties.

Wij staan u graag te woord!
Neem contact op

Gastechniek

Onze sales engineers helpen u graag verder met een gascompressor aanbieding of samenstelling van uw complete gastechniek installatie.
Naar gastechniek

Over ons

Van Elewout Kompressoren is opgericht in 1972. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het vinden van een oplossing voor vrijwel elke situatie of toepassing.
Lees meer over ons
Openingstijden

ma - vr: 8:30 - 17:00 uur

Adresgegevens

Dobbeweg 3B, 2254 AG Voorschoten

Telefoonnummer

+31 (0)71 561 84 68