Bel 071 561 8468

Alles op het gebied van perslucht en gascompressie

Ontdek onze kennisbank

Wat is een compressor?

Van Elewout-Kennisbank-6.1.1 Wat is een compressor
/
/
Wat is een compressor?

Een compressor is een apparaat dat lucht of gas samendrukt. Compressoren komen voor in vele soorten en maten, ook worden ze gebruikt voor veel verschillende doeleinden in industrieën en productie-ondernemingen. Deze apparaten kunnen de perslucht en/of gascompressie verzorgen binnen een bedrijf. Daarbij kan gedacht worden aan pneumatische systemen die een lopende band aansturen, het aandrijven van luchtgereedschap zoals een verfspuit of schroefmachine etc. Er zijn verschillenden soorten compressorblokken. De meest gebruikte soort compressorblokken zijn schroefcompressoren en zuigercompressoren. Beide types hebben zo hun eigen specificaties. Naast lucht worden ze veel gebruikt in het comprimeren van gassen zoals zuurstof, helium, aardgas etc.

Wat doet een compressor ?
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Van-Elewout-Kompressoren-Kennisbank-6.1-Wat-doet-een-compressor.jpg

Wat een compressor doet is het comprimeren (samenpersen) van gas of lucht, waardoor het onder een verhoogde druk komt te staan. Door middel van een elektromotor worden er zuigers of een schroefblok in werking gebracht waarna de compressor lucht/gas aan gaat zuigen. Deze aangezogen lucht/gas word vervolgens in steeds kleinere ruimtes geforceerd waardoor de lucht word gecomprimeerd. Hoe vaker de lucht in een kleinere ruimte word geforceerd hoe hoger de druk wordt. De gecomprimeerde lucht wordt vervolgens door gepompt naar een buffer. In een compressor bevinden zich veel mechanische onderdelen, draaiende onderdelen, luchtslangen, olieslangen, filters, olie en nog veel meer. Al deze onderdelen maken het daarom ook zeer van belang dat er op een zorgvuldige en veilige manier onderhoud word gepleegd door professionals.

Misschien ook interessant
ISO 8573-1

ISO-8573-1 is een norm die is vastgesteld om te bepalen

Ontdek ook de veelgestelde vragen
Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Op zoek naar meer informatie?

Luchttechniek

Of het nu gaat om een compressor aanbieding of de samenstelling van een complete persluchtinstallatie, onze sales engineers helpen u graag verder.
Naar luchttechniek

Contact

Verkoop, onderhoud en installatie van alle soorten en maten compressorinstallaties.

Wij staan u graag te woord!
Neem contact op

Gastechniek

Onze sales engineers helpen u graag verder met een gascompressor aanbieding of samenstelling van uw complete gastechniek installatie.
Naar gastechniek

Over ons

Van Elewout Kompressoren is opgericht in 1972. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het vinden van een oplossing voor vrijwel elke situatie of toepassing.
Lees meer over ons
Openingstijden

ma - vr: 8:30 - 17:00 uur

Adresgegevens

Dobbeweg 3B, 2254 AG Voorschoten

Telefoonnummer

+31 (0)71 561 84 68